xrisimes symboules epipla kouzinas

\r\n
    \r\n
  • Μετά το μαγείρεμα καθαρίζουμε με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί και λίγο υγρό πιάτων τα λάδια και τους υδρατμούς. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή τα πορτάκια της κουζίνας ανεξαρτήτως υλικού (Ξύλου ή Βακελίτη).
  • \r\n
  • Δεν χρησιμοποιύμε ποτέ σκληρά καθαριστικά (π.χ. χλωρίνες).
  • \r\n
  • Πάντα χρησιμοποιούμε μαλακά πανιά (π.χ. Wettex) και ποτέ δεν χρησιμοποιύμε την σκληρή (πράσινη) πλευρά απο τα σφουγγαράκια για τα πιάτα.
  • \r\n
  • Πάντα χρησιμοποιούμε Ξύλο Κοπής κατά την κοπή υλικών για να αποφύγουμε το χάραγμα του πάγκου ανεξαρτήτως υλικού (Ντουροπάλ ή Corian).
  • \r\n
  • Δεν αφήνουμε ποτέ νερά δίπλα στο νεροχύτη και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα στο πίσω μέρος όπου βρίσκεται το αρμοκάλυπρο. xrisimes symboulew epilpa kouzinas2Τα νερά τείνουν να μαζεύονται κάτω από το αρμοκάλυπτρο και με την πάροδο του χρόνου κάνουν ζημιά στον πάγκο και αποτελούν εστία μικροβίων. 
  • \r\n
  • Καθαρίζουμε τα φίλτρα του απορροφητήρα κάθε δύο με τρεις μήνες ανάλογα με την χρήση.
  • \r\n
  • Καθαρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τις περιοχές πίσω από την ηλεκτρική κουζίνα και πίσω από το ψυγείο, όπου τείνουν να μαζεύονται χνούδια για να αποφύγουμε την πιθανότητα ανάφλεξής τους λόγω της θερμότητας.
  • \r\n
  • Φροντίζουμε μια φορά κάθε πέντε χρόνια να ελέγχουμε και να σφίγγουμε τις βίδες απο τους μεντεσέδες των ντουλαπιών. 
  • \r\n
\r\n

Με απλά καθημερινά βήματα συντήρησης μπορούμε να διασφαλίσουμε την άριστη κατάσταση της κουζίνας μας για πολλά χρόνια.

ΕΓΓΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

ΕΠΙΠΛΑ ΤΖΕΚΟΣ - Τζέκος Νικόλαος

Sign In or Become a member

LOG IN